ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ה אב תשע"ד

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ה אב תשע"ד
    12:00
    06.05.24
    נתי שולמן No Comments on קמיסר: "ביטבוקסינג? אל תתענגו על וואקלי; זאת לא המטרה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    תפוחי אדמה אפויים

    מצרכים

    6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל קוביות בגודל הרצוי

    לתיבול

    2 כפות פפריקה מתוקה

    1 כף אבקת מרק ירקות שורש מרכיבים טיבעיים

    1 כפית מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1/2 כוס שמן

    אופן ההכנה

    את תפוחי האדמה יש להניח בתבנית לפזר מעל את התבלינים ולערבב היטב

    לכסות ולהכניס לתנור מחומם מראש ל 200 מעלות ולאפות שעה

    להסיר את הכיסוי ולאפות 10 ד' נוספות

    להגיש חם

    קציצות בקלה

    מצרכים

    500 גר' פילה בקלה ללא עור ועצמות

    2 שיני שום

    2 בצלים בינוניים

    1 גזר קלוף

    2 ביצים

    חצי כוס פירורי לחם

    3 כפות פטרוזליה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות שמן

    שמן לטיגון

    אופן ההכנה

    במכונת בשר טוחנים את הבקלה ואת הירקות

    מעבירים לקערה מוסיפים ביצים פירורי לחם את השמן והתבלינים ומערבבים

    משהים לחצי שעה במקרר

    מטגנים קציצות בגודל הרצוי ומגישים

    מלפפונים מוחמצים

    מצרכים

    לצנצנת של כ 6 ליטר

    1 1/2 ק"ג מלפפונים דקים קטנים ומוצקים

    2 צרורות שמיר

    2 ראשי שום קלוף

    2 פלפלים צילי קצוצים לטבעות

    1 כוס חומץ

    1/2 כוס סוכר

    1 כף מלח על כל ליטר מים

    3-4 עלי דפנה קצוצים

    2 כפות גרגירי חרדל

    אופן ההכנה

    ראשית יש לעקר את הצנצנת עם מים רותחים

    להניח חצי מכמות השמיר השום הפלפל העלי דפנה וגרגירי החרדל מעל יש לסדר בצפיפות את המלפפונים

    לסיים במחצית התבלינים שנותרה לשים כוס חומץ ואת היתרה במים רותחים במד ליטר כדי לדעת את כמות המים בשביל לחשב את כמות המלח

    מעל המים יש להניח מלח וסוכר לנער את הצנצנת קלות כדי לערבב לאטום ולהניח יומים בחוץ

    לפתוח לטעום אם לא מוכן להניח יום נוסף

    לשמור במקרר

    סלט כרובית

    מצרכים

    1 ראש כרובית נקי וטרי או חב כרובית קפואה

    לרוטב

    מיץ מלימון אחד

    3 כפות שמן זית

    2 שיני שום כתושות

    2 כפות סילאן

    1 כפית רוטב סויה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה

    2 עגבניות מרוסקות ידנית

    4 כפות טחינה גולמית

    אופן ההכנה

    את הכרובית יש להניח על גבי תבנית מרופדת בניר  אפיה לזלף מעט שמן ולפזר מעט מלח ופלפל

    לאפות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות עד להשחמה

    לצנן ולהכין את הרוטב

    הכנת הרוטב

    לערבב את המצרכים היטב לטעום ולתקן תיבול

    הרכבת המנה

    בקערה הניחו את הכרובית פזרו את הרוטב מעל והגישו עם רסק העגבניות וטחינה גולמית



    0 תגובות